4 219 500 Goede meters.

Dat is de afstand die afgelegd gaat worden door de heer Stefaan Engels. Beter bekend als de marathon-man, die niet verlegen is om een uithoudingsstunt uit te voeren. Denk maar aan de elke-dag-van-het-jaar-een-marathon-actie die in 2015 doorging. Deze maal is de man van plan om 100 dagen lang elke dag een marathon te lopen rond de Watersportbaan te Gent.

De bedoeling is echter dat een heleboel mensen meelopen. Aan de hand van een aangekochte spaarkaart wordt op die manier dan geld ingezameld ten voordele van ‘To Walk Again‘. Dit is de organisatie van bezieler Marc Herremans die mensen met een fysieke beperking een sportaanbod bezorgt en ze zo een grotere autonomie bezorgt en makkelijker kunnen integreren in de samenleving.

De uitvlucht; “Ik kan helemaal geen marathon lopen.” gaat in dit geval niet op. De loopkaart telt 42 vakjes die tellen voor het aantal afgelegde kilometers. Je hoeft dus niet ineens de totale afstand te lopen, maar je kan dit makkelijk spreiden over tijd. Die tijd heb je nog tot 19 februari want dan loopt de actie af. Uiteraard kan je ook steeds zo doneren.

Meelopen doe je door om 16.00h klaar te staan aan de start tijdens weekdagen. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt er om 12.00h reeds vertrokken. Het tempo bedraagt een 9,5km/u. Inschrijven doe je via www.run2gethere.be. (Lopen om er te komen/Samen lopen).
Wie trouwens een volle kaart weet te lopen krijgt naast een bronzen medaille, een goodiebag ter waarde van 40€ en een tombolalot. Zeker doen dus!

spelregels

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie