6daagse Gent

Momenteel is in het Gentse Kuipke, midden in het Citadelpark, de 76ste zesdaagse aan de gang. Na twee dagen koers staat de publiekslieveling en mijn voormalige klasgenoot aan de leiding. Samen met zijn ploeggenoot Elia Viviani (Olympisch kampioen omnium) staat hij enkele punten voor op de Olympische kampioenen ploegkoers, Wiggins-Cavendish.

Wie denkt dat enkel de grote namen het mooie weer maken op de baan heeft het mis. Baanspecialist Kenny de Ketele en zijn compaan Moreno de Pauw hebben reeds 2x het baanrecord verbroken deze editie. Ze staan een baanronde achter op de leiders in het klassement, maar leiden zelf het puntenaantal en zijn dus geduchte concurrenten.

Het Lotto team staat ook slechts op een baanronde maar staan reeds ver achter op het gebied van punten. Voor hen wordt het reeds moeilijk om nog te kampen voor de eerste plaats, deze avond kan dus een kantelmoment betekenen voor hen. De donderdagavond is dan ook niet voor niks, traditiegewijs, de meest spectaculaire avond van de week. De andere ploegen zullen zich moeten tonen in de side-events, voor hen is de kloof nu reeds te groot.

Elke dag komen ook de U23 de baan op. Jules Hester en Gerben Thijssen zijn daarin de sterkste momenteel. Vrijdagavond zijn ook de G-sporters paraat. Zaterdag kijken we uit naar Lotte Kopecky wanneer de dames de strijd aangaan. Zondag kan u vanaf 16.00u de finale bekijken op sporza.

Go Keisse!

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie