…allemaal beestjes, zoveel beestjes… @ Oeganda

De laatste MTB-dag alweer, een 49-tal kilometer op de teller over een relatief vlak terrein. Maar des te harder komen de laatste klimmetjes dan aan bij sommigen. De vermoeidheid is aan het toeslaan bij hen. De 165km lange transfer voorafgaand aan de start, draagt ook z’n steentje bij aan de lome benen.

Lake Mburo (National Park) is het decor waarin we vandaag onze pedaalslagen bot vieren. Gepaard met de nodige stops want het wildleven moet natuurlijk ook op de gevoelige plaat gelegd worden. Vele zebra’s, impala’s, buffels, topi’s, evers en verscheidene vogelsoorten worden gekiekt. Een imposante stier was het die als eerste kwam kennismaken. Verder was er ook een nijlpaard die de aftocht blies na z’n modderbadje genomen te hebben. De grote afwezige was de giraf. Behalve voor onze vriend Bart die een stukje verloren (of net niet verloren) reed, want die heeft er wel 2 kunnen aanschouwen.

Wegens het late vertrek en de vele stilstanden was het reeds laat toen we arriveerden op ons, wederom, prachtige verblijf. Allen waren we getuige van een knappe zonsondergang. De strafsten onder ons stonden de nacht daarop dan ook paraat voor een sublieme zonsopgang. Maar een wolkensluier besliste daar jammer genoeg anders over…

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

3 gedachten over “…allemaal beestjes, zoveel beestjes… @ Oeganda

Geef een reactie