Beetje peddelen @ Oeganda

Opwarmertje: 2km bergop aan 5%. Op de top werden de locals verwend op een showtje door mister Meirhaeghe. Gevolgd door een mooie afdaling langsheen de reeds bekende rode wegen. Eenmaal dit achter de rug was leidde een drukke asfaltbaan ons Kabale in. Waarschijnlijk de enige vlakke baan deze reis. Links afgeslagen ging het weer de hoogte in, een gezapige stijging van 7% werd 10%, later 13%, tot een max van 17,3% werd geregistreerd. 6km klimwerk werd in bijna 1 ruk afgelegd. Bijna, want een pedaalarm kon de kracht van Carl zijn benen niet aan en begaf het onderweg.

Pitstop
Pitstop

Na regen komt zonneschijn en na klimmen komt afdalen. 5 Kilometertjes lang konden de benen rusten en moesten de remmen het verduren onder gezag van onze gids. Golvend terrein was het parcours voor de rest van de rit. Deze eindigde met een middagpauze aan een bescheiden doch mooie waterval. Na de break werd besloten om het bij de voorziene 52km te houden en met de bus terug te keren naar het hotel.

Een plonsje pakken in het meer ter verfrissing deed meer dan deugd. Een peddeltje slaan naar de overzijde per prauw volgde. Na een babbeltje met de locals had Mario zin in een truitjeswissel met hen, en zo geschiedde het. Enkele 360’s later stonden we terug aan de juiste oever om de douche op te zoeken. Nog een lekkere maaltijd er bovenop en weer een geslaagde dag achter de rug…

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie