Duurzame Innovaties in Sport

Mooie zonnige (maar koude) dagen als deze, laten zien hoe aantrekkelijk de natuur rondom ons is. Jammer genoeg gaat het niet zo heel goed met deze natuur en het milieu. Zo staat sportduikers’ favoriete spot, de Great Barrier Reef, onder zware druk. Slinken de skibare gletsjers zienderogen, en gaan events als de Elfstedentocht en sleehondenrennen steeds minder door.

48 Van de grootste sportfederaties en overheidsinstanties vinden dat het tijd is voor actie en richtten daarom vorige maand het SIS op te Lausanne. Onder de leden bevinden zich onder meer het Internationaal Olympisch Comité, de UEFA, de NBA en NHL. Ze willen de kracht en invloed van sport gebruiken om te helpen bij de bescherming van het milieu. Hieronder vindt u een abstract en de 3 peilers waarop het SIS is gebaseerd.

“Reduce reliance on fossil fuels and promote the use of renewable energy, healthy food, green spaces, water efficiency, wildlife conservation, smart mobility, carbon mitigation, safer chemicals, waste management that advances a circular economy, and other environmentally preferable practices and initiatives.”

“Promote fair trade principles in the sports industry’s supply chain, as well as environmentally intelligent procurement, investments, practices and initiatives.”

1. Enhancing sport events, venue design, and operations
2. Influencing the sports industry’s supply chain
3. Mobilizing fans and athletes in support of sustainable, healthy and just communities.

Om toe te treden tot deze partnership moet er evenwel voldaan worden aan het het Akkoord van Parijs en tot de opgestelde milieuregels zoals het beperken van fossiele brandstoffen.

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie