Eartcache-day

Deze week was een rustige op gebied van geocachen. Maar Groundspeak haalde me over om zondag toch voor het earthcache-souvenir te gaan. De dichtstbijzijnde was sowieso een eindje rijden, dus werd er eentje gezocht waarbij nog enkele mooie reeksjes langs lagen. En die niet teveel materiaal vergden en liefst ietwat te doen zou zijn per fiets.

En zo werd het nog een mooie dag, zowel qua weer, als qua cachen als qua geo-peepz ontmoeten. Uiteraard werd er begonnen met een bezoekje aan de EC, zijnde “Het Kolenwoud”. Echt een mooi bos door de geulen (groebes, weer wat bijgeleerd), die er door lopen. En het opdrachtje was ook leuk.
Op weg naar het eerste reeksje werd nog eens halt gehouden bij “Ons oud rokershoekje” en konden enkele hertjes bekeken worden.

Next stop was het eerste rondje van Geopippo: “Geopippo en de dieren van het circus”. Jammer dat er enkele gearchiveerd zijn want het was een leuk rondje. Die net als de andere bedoeld is voor kids en alleen daarom al een favo moet krijgen. De bonus is sowieso al ’n must see!

Vanaf #14 is het een tweede rondje “Geopippo in het land van Pamel”. Deze gaat over iets meer drassige wegen en was dus niet echt geschikt voor men koersfiets :p (MTB in onderhoud…) maar toch gedaan.
Hier worden naast de bonus nog wat favo’s uitgedeeld. Tijdens de tour ook “Linus his view” trachten te zien, maar gezien de eerdere DNF’s en de combinatie grootte-moeilijkheid is deze waarschijnlijk weg…?

Geopippo #32 kon ik na heel lang zoeken ook niet vinden, deze zal dus misschien opgepikt worden bij een volgend bezoek aan de streek. De bonus en mini-multi werden wel nog gelogd voor de regenval.
Tijdens het berekenen van de 3 volgende mystery’s kwam er een nieuw reeksje trads uit in Wetteren. En zo werd het bezoek aan Ninove stopgezet. Het laatste reeksje zal ongetwijfeld ook de moeite zijn en doe ik beslist een andere keer.

Op weg naar huis dus gestopt te Massemen/Wetteren om “In memory of Gerda Sergeant” te lopen. Omdat het dra donker begon te worden ben ik de reeks maar te voet begonnen. De eerste vrij snel gevonden omdat ik het truukje nu wel al ken. Ik was echter niet 100% zeker of ik een ftf te pakken had of niet. Eenzelfde fenomeen deed zich voor bij de tweede stop. Hier kwam ik VCX1302 (wie anders 🙂 ) tegen en bevestigde mij dat ik de eerste was. Want het was zijn naam die ik tegenkwam op de blijkbaar oude logrolletjes.

Zo zette ik men voettocht verder op weg naar nog enkele ftf’s en stf’s in de donkerte. Onderweg nog een onbedoelde afslag gemaakt naar “De Blokfluit” ook. En halverwege de ronde de sympathieke CO ontmoet die voor de eigen boekhouding de bonusinfo kwam noteren per cache. Door eens mee te liften kon ik de ronde wat sneller afhaspelen en helemaal afleggen. Allen werden gevonden al moest hier en daar toch goed met licht geschenen worden. Onderweg nog een favootje uitgedeeld en de in memoriam-bonus krijgt er ook eentje.

Bedankt aan de CO’s en medecachers voor weer ’n leuke dag!

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie