Een bewogen dag @ Oeganda

Nestor en Benjamin van de groep wachtend op de rest.
Nestor en Benjamin van de groep wachtend op de rest.

Een daling van 2450m hoogte naar 2125m boven de zeespiegel werd ons vandaag in de schoot geworpen. In principe dus dalen, maar toch werden er ongeveer 1150 hoogtemeters getemd. Dit over een afstand van 65km. Als opwarmertje waren er enkele kilometers klimwerk met stukjes in een stijgingspercentage tot 14%. Maar door de rustdag van gisteren werkten ieders benen goed mee en kon iedereen de rit succesvol volbrengen.

Picnic @ the lake.
Picnic @ the lake.

Over rode gladde wegen doorkruisten we Bwindi Impregnatable Forest. De volgende mijlen werden op asfalt vervolledigd tot aan onze picnic spot. Ons uitzicht was het tweede diepste meer van Oeganda welke we de rest van de namiddag zouden volgen. Door “wegenwerken” lag deze weg iets uitdagender dan die in de voormiddag. De laatste loodjes konden echter op strakke wegen afgemalen worden.

Uitzicht @ Birdsnest.
Uitzicht @ Birdsnest.

Hier zat dan ook een addertje, onze groepsgenoot werd aangereden door een wagen. Het liep relatief goed af, maar toch… Anyway een reden te meer om extra te genieten de komende twee dagen van het Birdsnest. Ons prachtig hotel aan het meer.

Slaapwel, Kevin

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

2 gedachten over “Een bewogen dag @ Oeganda

 • 6 december 2016 om 15:50
  Permalink

  Amai, het moet een onvergetelijke ervaring zijn, maar wel een hele vermoeiende ! Ge gaat thuis heel wat slaap moeten inhalen….
  Ongeluk, gelukkig zonder veel erg.

  Beantwoorden
 • 6 december 2016 om 16:41
  Permalink

  enjoy ! Leuk om uw reis te volgen 😉 be careful. X

  Beantwoorden

Geef een reactie