EU-skiniveau voor skileraren

De EU streeft naar uniformiteit binnen hun leden. Een nobele insteek die als doel heeft een zeker niveau te waarborgen, en waarbij de mindere wordt geholpen door de betere. Maar wat als het de standaard naar beneden haalt door de mindere gelijk te stellen aan de norm? Dat is de probleemstelling die zich vormt bij de regelgeving over skileraren.

Oostenrijk behoort al zolang men zich het kan herinneren aan de top der ski-opleidingen en is dus terecht trots op zijn skischolen. Maar door de geplande aanpassingen van de EU, vreest men als het ware een invasie van vooral onbekwame ski-instructeurs in de Alpenlanden. Niet enkel de groei van potentiële concurrentie baart hen zorgen, maar ook veiligheid zal op die manier in het gedrang komen. Minder bekwame opleiders zorgt onbetwistbaar voor minder goede en nog meer roekeloze skiërs op de piste.

De Oostenrijkse skischool wil dan ook een bondgenootschap smeden met Frankrijk en Italië om de EU-plannen te verhinderen, al dan niet bij te stellen. Worst case zal het Europees Gerechtshof moeten ingeschakeld moeten worden.

bron: sneeuwsportleraren.nl

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie