Geo-MTBen langs de Lieve

Vandaag de bedoeling gehad om een MTB-tochtje te doen langs de nog overblijvende caches (deels gearchiveerd en een paar eerdere founds) van De LIEVErd en enkelingen in de buurt daarvan. Gepland dat het zo’n 50km zou zijn, maar uiteindelijk zijn het er toch 66,1km geworden.
Volgende werden al dan niet gevonden:

“Ter Durmenpark”: Leuke multi doorheen een klein parkje (waar momenteel nog werken aan de gang zijn). Vermits er nu minder bezoekers zijn, zijn de dieren in hun nopjes. 2 groene en een bonte specht gespot, en een kat volop in de jacht. Wel jammer dat het logje nat en moeilijk beschrijfbaar is.

“De LIEVErd 1”: was de 2e die aangevat werd. Deze kon ik niet afwerken wegens het afwijken naar andere caches. C waarde blijkbaar overgeslagen ook, maar toch al 5 wp’s bezocht.
“De LIEVErd 3”: blijft hetzelfde verhaal als de vorige keer… Hier ligt wel iets omver waar het mee te maken zou kunnen hebben. Mooie dikke vette pad werd hier gezien.
“De LIEVErd 6”: Eerste snellerd van de dag langs dit mooie parcours.
“De LIEVErd 8”: DNF, hmm vreemd. Tenzij hij daar zit met wat afwijking, op dezelfde manier verstopt als de volgende in rij?
“Priem 2.0”: Moeilijker dan verwacht. Mocht gerust een sterretje bij want toch mooi gecamoufleerd.
“De LIEVErd 9”: Gevonden, maar onbereikbaar. Was leuk als ik dit had geweten…
“De LIEVErd 10”: NP vormde geen probleem en stond netjes bij de info van de letterbox. De QR werd echter niet gevonden. Er is wel een infobord weg, mogelijks stonden daar de gegevens op? Smartphone had het reeds begeven, dus die kon ook niet helpen. Toch verondersteld wat Q moest zijn en op die manier de 6 opties van R verrekend en bekeken. 1 Logische werd nagejaagd en dat was correct. Wat toch een goed gevoel gaf na die andere… 

Het “Gemeentehuis Zomergem” werd ook gelogd nadat ik iets zag wat vreemd was voor die plek en die strookte met de tip.
Vlakbij lag “Joro cache 2”, of wat er nog van overblijft. Behuizing is stuk en logje is een onbeschrijfbaar moddervodje. Maar de plek heeft wel iets nostalgisch in zich.

Op naar de “Oude Kallevallei #2”. Het is me een raadsel hoe deze log nat is (alléja, niet echt ’n raadsel) want het zit in wat lijkt een goed doosje. Maar toch is het zo. En ook bij de “Oude Kallevallei #5” herhaalt zich dit. Om die reden + muggle + seffes donker werden de 2 overige niet bezocht.

Huiswaarts dan nog langs de “R2 Van Vlaenderensmolen” gepasseerd en ook het “Speelbosje” en de “Wouddraak” in superconditie aangetroffen (oef).

Thx CO’s voor het leggen!
(Medecachers; er zijn er heel wat bij die een onderhoudje nodig hebben. Dus sluit goed af na de log en bespaar de CO’s wat werk!)

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie