Wat?

De benaming bestaat uit geo, het aardrijkskundige gegeven en uit caching, het verstoppen (to cache). Geocaching is dan ook het verstoppen van een ‘schat’, die andere personen op hun beurt kunnen zoeken. De verstopper vermeldt de locatie door middel van coördinaten op een online platform. Iedereen die deze coördinaten ingeeft op de gps of smartphone kan dus starten met de zoektocht.

Gevonden geocache.

Alvorens roekeloos op zoek te gaan naar de talloze caches doet u er goed aan een (gratis) account aan te maken. Dit kan via www.geocaching.com of door de app te installeren op de smartphone. De reden hiervoor is dat elke cache een logboekje bevat waarop vinders hun naam en de datum neerschrijven. Dit loggen dient ook online te gebeuren om ‘officieel’ te zijn. Bovendien is het gewoon heel wat makkelijker werken wanneer je een account hebt.

Naast het vinden van deze schatten kan je ook zelf caches verstoppen. Het is echter aangeraden om eerst voldoende bedreven te worden in het zoeken en te wennen aan het hele gebeuren. De moeilijkheid zit hem in de mogelijke variatie van de caches (zie soorten) en de eigen originaliteit. Creatieve caches en mooie unieke locaties zullen dan ook meer bezoekers treffen.