Gorilla time @ Uganda

Extra vroeg op vandaag want het is G-day. Oftewel Gorilla’s spotten in het ondoordringbare woud van Bwindi. De thuisplek van maar liefst 400 gorilla’s, wat de helft van de wereldwijde populatie is. Maar het is ook de habitat van honderden soorten vlinders, vogels en enkele andere aapsoorten.

Deze info verkregen we van onze gids Benson. Omdat onze groep te groot was om allemaal samen te trekken werden we in 2 verdeeld. In ons kleinere groepje werden dan nog 3 onbekende personen toegevoegd, mensen uit Antwerpen bleek later… It’s a small world afterall! Toen de volledige uitleg was gegeven en de veiligheidsrichtlijnen gekend waren konden we eindelijk op pad. Samen met de twee rangers die Emanuel heten en twee dragers.

500m verder op de weg duiken we de jungle in, met sikkels werden takken weggekapt waar nodig. De tocht was steil en onverwacht glad met momenten. De fauna toonde ons mooie vogels en een eenzame zwarte aap. Maar wederom 500m verder in het woud zat reeds Rukara en zijn gezin. De grote zilverrug had niet veel aandacht voor ons, maar omgekeerd des te meer. Het gezinnetje van 8-9 zat rustig te slapen na een maaltijd. Enkel Happy had wat nood aan beweging en lustte nog wel een hapje.
Een uurtje tijd om te filmen en foto’s te nemen werd goed benut, hierna volgde de tocht terug naar boven. Uiteraard ging deze unieke ervaring gepaard met een officiële diploma-uitreiking.

Vermits we veel vroeger dan verwacht de gorilla’s gevonden hadden, vonden we het leuker om terug te wandelen dan met de bus te gaan. Net voor ons hotel kwamen we in aanraking met een andere Happy. Deze dame richtte een weeshuis met bijhorend schooltje op voor de weeskinderen in de streek. Spontaan gaven de kinderen een voorstelling van dans en muziek na een rondleiding in hun (erbarmelijke) woonst. Zo hartverscheurend was het, dat we een extra duitje in het zakje deden en 7 nieuwe matrassen kochten voor de kindjes. Ook wat zeep werd er bijgekocht en verschillende groepsleden schonken kledij. Opnieuw volgde een danspartij, maar nu met de bikers incluis.

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Eén gedachte over “Gorilla time @ Uganda

  • 5 december 2016 om 23:23
    Permalink

    Toch nog een close encounter met deze fantastische dieren!super!

    Beantwoorden

Geef een reactie