MTB-day 2 @ Uganda!

Opstaan met nog enkele “slapertjes” in de ogen en even de hartslag opnemen. 10 slagen hoger dan normaal, dus geheel uitgerust zijn we niet. Nog snel mijn gebroken zadel vervangen, net op tijd klaar voor het ontbijt. Een vrij Westers ontbijt, maar het passievruchtensap doet wel exotisch aan. Nog veranderen van out-fit, inpakken en we zijn klaar voor de trip van vandaag.

Het begint al met een pittige eerste 10km, reeds meer dan 400 hoogtemeters geeft de GPS aan. Toch verteer ik ze vandaag beter dan gisteren, een ander ritme en cadans gevonden, niet in het rood gegaan, en de zware rugzak toch maar in het volgbusje achtergelaten.
We maken als het ware een grote lus eerst, om daarna na de lunch naar onze volgende bestemming te gaan. Die lus was rond na 33km, da’s 2km teveel omdat ik samen met Bart en Mario een verkeerde route hadden genomen. Relatief snel de groep bijgebeend, na een lokale chappata  te hebben verorberd.

Onze lunch vond plaats op een prachtige locatie en bestond uit croque’s, sla en frietjes. Echte bikefood :p . In de namiddag was het nog steeds mooi weer, maar liefst 10°C warmer dan gisteren en geen wolkje aan de hemel. 18km rode baantjes werden verslonden waarna het parcours verder verliep langs een drukke asfaltbaan. Onder (toerisme)politiebegeleiding werden de laatste 20km vlot gereden. In totaal hebben we vandaag 82km en een 1070 hoogtemetertjes afgelegd.

Net gedaan met de local bean stew, C U 2morrow.

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

2 gedachten over “MTB-day 2 @ Uganda!

  • 4 december 2016 om 20:01
    Permalink

    kunnen de benen nog steeds goed mee? hou nog wat reserve over voor een overlevings spurtje dat onverwachts kan opduiken.
    ps hier -6 in de nacht.

    Beantwoorden

Geef een reactie