Nike HyperAdapt 1.0

Wie “Back to the future” zegt, denkt meteen aan Michael J. Fox, DeLorean, Doc Brown en het vliegende skateboard. De echte fans en shoe lovers kennen ongetwijfeld nog de Nike Power Laces. De schoen die automatisch aanspant bij het aantrekken. Voor wie het mocht vergeten zijn is er het onderstaande filmpje.

In 2011 bracht Nike deze schoen uit om geld in te zamelen voor de M.J.Fox Foundation. (Organisatie voor mensen met Parkinson, de ziekte waaraan ook M.J. Fox aan lijdt.) Voor $12.000 had je reeds een paartje. Vorig jaar kon je zelfs de versie kopen met het self-lacing-systeem, net als in de film dus. Ditmaal voor maar $5.000.

Door de enorme populariteit van deze schoen werd snel de commerciële variant uitgebracht, een project waar reeds 10 jaar aan gewerkt is. De Nike HyperAdapt 1.0. De schoen dankt zijn naam aan het feit dat hij zich aanpast aan de voet (en in de toekomst waarschijnlijk nog meer zal doen) en dat hij de eerste in zijn soort is. In de schoen bevindt zich een magnetisch oplaadbare batterij die twee weken (tot zelfs acht weken wordt beweerd) zou moeten verder kunnen zonder laden.

Indien je de instelling van de schoen correct hebt ingesteld zal hij zich vanzelf aanspannen volgens jouw wens/setting. Hij blijft op die spanning, waardoor veters heraanspannen zoals bij een traditionele schoen niet meer nodig is. Door het gebruik van de knopjes kan je alsnog aanpassingen maken en de schoen ook weer uitdoen. Via het onderstaande filmpje kom je nog meer te weten over deze futuristische slof. & weet dat Nike alvast aan het werk is voor een 2.0 en 3.0.

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie