The Globetrotters @ Belgium!

Binnenkort is het weer zover, de Harlem Globetrotters maken een tweedaagse stop in België. Op 14 maart is eerst Gent aan de beurt en een dagje later gaat het dak er af in Charleroi. Spektakel en plezier gegarandeerd met deze jongens (en meisjes). Basketbal skills combineren met humor en onmogelijke shots is waarvoor dit team gekend staat. Wie ze nog niet kent moet beslist eens gaan kijken en wie ze wel kent wil sowieso gaan kijken…

Dit stukje showtertainment bestaat inmiddels al meer dan 91 jaar. Anders dan de naam doet vermoeden, opgericht in 1926 te Chicago. Rassendiscriminatie was in de periode alomtegenwoordig in de US waardoor het team enkel uit afro-Amerikaanse spelers bestond. Na enkele naamsveranderingen heeft men de ploeg The Harlem Globetrotters gedoopt. Harlem zou verwijzen naar de sterke afro-Amerikaanse cultuur in deze stad.

Inmiddels is er veel veranderd en zijn de “Wereldreizigers” immens populair in binnen en buitenland. Er zijn ook vrouwen toegevoegd aan de ploeg en Guinness wereldrecords worden daar hen verzameld. Desondanks deze drukte vergeten ze niet om te winnen van hun tegenstanders (of toch meestal niet). Tickets kan je kopen via ticketmaster.be. Alle andere info en video’s over de Trotters vind je op hun eigen website: www.harlemglobetrotters.com. Have fun!!

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie