Train The Coach #5

Deze keer post ik eens een online log als blog. Zoals ik die steeds schrijf bij het digitaal loggen van de gezochte geocaches. Vandaag kwamen er een heleboel aan bod, vandaar leek het me wel eens leuk om dit hier te posten.

Algemene log:
Desondanks een tamme voormiddag werd het toch nog een succesvolle geodag. Deze morgen speelden de weergoden met m’n voeten, droog, druppelen, droog, regen, droog… Waardoor ik enkele keren de plannen wijzigde en bijgevolg enkele lijsten bekwam en oplossingen voor mystery’s.

Tijdens de droogte naar het noorden getrokken, meer bepaald Westdorpe, bij de noorderburen. De start was “Castello War & Rememberance” omdat daar makkelijk te parkeren viel. Nadat de nodige info snel verzameld was ging ik met de MTB op pad. Op weg naar de cache pikte ik nog even “Berend Botje” mee. De cache werd ook snel gevonden en zo kon de tocht verder…

“Castello 6 – Beer & Whiskey” was een makkelijk op te lossen mystery in de vroegte en stond als derde op het programma. Het logo van het 2e biertje vond ik niet terug, maar dat was ook niet nodig voor ’n sober iemand 😉 De checker kleurde onmiddelijk groen. Loggen zelf ging ook snel.

Hierna de reeks “Langs het Kanaal” aangevat. De 17 Stuks werden vlot gelogd. #5 ontbreekt wel z’n dekseltje, dus die zou wel eens nat kunnen worden. Op #4 moesten er dan weer slakken verwijderd worden. Verder wel een leuke cache-behuizing bij deze reeks.


Aansluitend werd de “Autrichehaven” aangedaan alwaar een travel bug werd meegenomen naar België. (logboekje ondanks de maatregelen toch kleddernat). “De Zwartenhoekse Zeesluis” lag vlakbij en maakte een mooie verbinding met de volgende reeks. Topsite was dit!

Zwartenhoekse Zeesluis: in de oorlog een schuikplaats voor de mens, nu een thuis voor vleermuizen.

Op de terugweg was het de beurt aan de “Middenweg”. 15 Stuks werden aan een vlug tempo gespot tussen de druppels door. Tot zover men Nederlandse bezoek.

Ik ben ook even naar Oostenrijk gewandeld. (Grenspaal te Wachtebeke)

Onderweg naar huis nog een intermezzo gehouden te Wachtebeke. Daar kon “Angry Birds hun huisje” bezocht worden en de “RV3.55 Wachtebeke” afgewandeld worden. Niettegenstaande dat waypoint 1 niet kon gevonden worden werd deze multi wel goed volbracht dankzij de info over de volgende waypoint. WP4 kon ik niet lezen vanop 10cm, maar vanop 10m had ik hem na een poos zoeken eindelijk gezien. 

Het pad naar huis verder zettend wou ik toch nog “Bergenkruis” te Destelbergen afwerken. Vorige keer kon ik deze in makkelijkere omstandigheden niet vinden en nu ging het als vanzelfs.
Ook de meer recente “RV3.12 Destelbergen” was weer een typisch product van de creatieve Vuurdraak. Leuk! Dit deed me denken aan die andere van hem waar ik gestrand was net voor de finish, “Rozebroecken By Night”. Vorige keer lang gezocht en nu opnieuw bijna een uur. Vervolgens eens informeren of men oplossing van het eindcoördinaat wel zou kloppen… Indeed, dus toch maar verder doen dus. Bijna 40min later dan eindelijk bingo en kon het logbroekje getekend worden.

Bedankt aan de CO’s!!

Stats
MTB: 20km
Wandelen: 4,5km
Gevonden geocaches: 2 mystery’s, 3 multi’s en 37 trad’s

Kevin @ Sportilicious

Bewegingsdeskundige & sportliefhebber.

Geef een reactie